پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
4246
-
الف
+

افتتاح کتابخانه دیجیتالی انقلاب در سال‌جاری

مدیر کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی از راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی انقلاب تا پایان امسال خبر داد.

مدیر کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر حوزه هنری از راه‌اندازی کتابخانه دیجیتالی انقلاب تا پایان امسال خبر داد.

به گزارش آی‌فیلم، رئوف گوهریان در حاشیه نمایشگاه تازه های کتابخانه انقلاب و جنگ که در گالری شماره 1 خانه عکاسان حوزه هنری افتتاح شد درباره کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی، تعداد کتاب‌هایی که امسال به کتابخانه تخصصی انقلاب اضافه شده‌اند، و رویکرد انتخاب کتاب‌ برای کتابخانه صحبت کرد.

وی ابتدا درباره راه‌اندازی کتابخانه دیجیتال در عرصه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران توضیح داد: تا جایی که بتوانیم سعی‌مان این است که با ناشرانی که در این حوزه کار کرده‌اند به سمت راه‌اندازی یک کتابخانه دیجیتالی تا پایان سال برویم و در این زمینه با طراح برنامه صحبت‌هایی انجام شده تا به‌زودی برنامه‌ای ببندیم و این اقدام را انجام بدهیم. همچنین سعی ما در بخش دیجیتال، این است که کتاب‌های الکترونیکی‌مان را فعال‌ کنیم؛ چراکه در حال حاضر بخش کتاب‌های الکترونیکی خیلی مطرح است. ما در حال حاضر نزدیک به هزار عنوان کتاب در این بخش در کتابخانه‌مان جمع‌آوری کرده‌ایم و یکی از برنامه‌های مدنظرمان در بخش کتابخانه دیجیتال این است که از آن ها استفاده کنیم.

مدیر کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر حوزه هنری در پاسخ به اینکه چه تعداد کتاب برای امسال به کتابخانه تخصصی انقلاب اضافه شده است گفت: امسال هم مطابق سال‌های گذشته تمرکز اصلی‌مان روی نمایشگاه کتاب تهران بود و سعی شد تازه‌های نشر را در حوزه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران تهیه کنیم. سعی کردیم همه دغدغه‌ها را رصد کنیم. بنابراین تازه‌های نشر در همین حوزه را در قالب 500 جلد کتاب که در حوزه تاریخ معاصر ایران و انقلاب اسلامی منتشر شده‌اند، تهیه کرده‌ایم.

او همچنین درباره اینکه چه تعداد نسخه کتاب در کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی وجود دارد، خاطرنشان کرد: 18 هزار و پانصد جلد کتاب در حال حاضر، منابع جمع‌آوری کرده‌ایم که با منابع تازه تهیه شده امسال در نمایشگاه کتاب تهران، فکر می‌کنم تعدادشان به بیش از 19 هزار جلد کتاب در حوزه انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر ایران برسد.

گوهریان در ادامه در پاسخ به اینکه کتاب‌های کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی با چه موضوع و رویکردی انتخاب می‌شوند، گفت: ما در این زمینه همه ابعاد یک کتاب از قبیل فهرست کتاب، نشر و حتی نویسندگان کتاب را در نظر می‌گیریم؛ چون اغلب در کشورها می‌بینیم که به هر کالایی نظارتی می‌شود اما متاسفانه در کشور ما در حوزه نشر نظارت خاصی صورت نمی‌گیرد به همین خاطر اغلب کتاب‌ها را می‌بینیم که وصله و قیچی و کپی پیست از منابع دیگر هستند، بنابراین ما سعی می‌کنیم  کتاب‌هایی را تهیه کنیم که از لحاظ وزانت علمی در سطح قابل قبولی باشند. حتی ناشران و نویسندگان و مهندسی کتاب‌ها را در این زمینه مدنظر قرار داده‌ایم؛ به دلیل اینکه کتابخانه انقلاب یک کتابخانه تخصصی است و اغلب مراجعه‌کنندگان خودشان در این حوزه صاحب‌نظرند، سعی می‌کنیم کتاب‌هایی تهیه کنیم که به غنای علمی منابع‌مان بیفزاییم.

وی در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه چه تعداد کتاب رفرنس و زبان اصلی در این بخش موجود دارید، اظهار کرد: خوشبختانه دفتر ادبیات انقلاب اسلامی از همان ابتدا یک بخشی را تحت عنوان واحد زبان‌های خارجی راه‌اندازی کرده است و همه منابعی که در قالب زبان لاتین، عربی و هر زبان دیگری که در حوزه انقلاب اسلامی کاری کرده‌اند، رصد می‌شوند و همه آن ها نیز جمع‌آوری می‌شوند. ما حتی در این زمینه سعی می‌کنیم نظرات آن ها را هم بگیریم تا ببینیم نظرشان درباره انقلاب اسلامی چیست.

مدیر کتابخانه تخصصی انقلاب اسلامی و تاریخ معاصر حوزه هنری در پایان درباره اینکه چه تمهیداتی اندیشیده‌اید تا کتاب‌ها در قالب پی‌دی‌اف جمع‌آوری شوند که مشکلی برایشان پیش نیاید، گفت: یک‌سری نشریات هستند که خیلی قدیمی‌اند و سهول‌الوصول نیستند تا به راحتی بتوانیم آن ها را از بازار تهیه کنیم، بنابراین تمهیداتی در این زمینه داریم و دوربین‌هایی تهیه کرده‌ایم تا کتاب‌ها را در قالب اسکن و پی‌دی‌اف حفظ کنیم.

ه خ / ا.ا

نظر شما
ارسال نظر